In 1970 werd in Stratum een jongerenkoor opgericht. Om de jeugdmissen wat op te vrolijken werd in de Joris- en Don Boscokerk elk weekend enthousiast gezongen. Inmiddels is Donjo uitgegroeid tot een volwassen koor. Onder leiding van oprichtingsdirigent Jan van Poppel verschoof ons repertoire al langzaam van religieus naar profaan. Zo hebben we een aantal musicals uitgevoerd, waaronder Fidler on the roof en Mr. Saigon. Toch zijn we ook missen blijven zingen. Denk aan de Missa Criolla van Ariƫl Ramirez, de Jorismis van Herman Finkers en Die Deutsche Messe van Franz Schubert.

Jan heeft in 2000 met een gerust hart het dirigeerstokje over kunnen dragen aan Martien Tielemans, iemand uit onze eigen gelederen. Hij kende het koor, de leden en de mogelijkheden. Met het sluiten van de Don Boscokerk hebben we besloten om te stoppen met het zingen in de kerk. Wel moesten we mogelijkheden zoeken om buiten de kerkdeuren te kunnen optreden. Martien begon zijn loopbaan als onze dirigent met 1000 jaar muziek. Uit elke stijlperiode van het jaar 1000 tot 2000 werd een nummer uitgevoerd. Daarna gingen we ons steeds meer toeleggen op musicals. Tommy en Cabaret en onze eerste volledig eigen productie Strawberry Fields Forever. Martien riep voor het schrijven van de arrangementen voor deze musicals de hulp in van Gerard De Graaf. Gerard nam plaats in het combo dat ons begeleidde bij deze uitvoeringenen en hij verving onze toenmalige pianiste. Het was voor Donjo dan ook heel logisch om hem te vragen, Martien op te volgen als dirigent. Weer iemand uit onze eigen gelederen.

Sinds 2008 is Gerard niet alleen meer onze arrangeur en pianist, maar ook onze dirigent. In onze jubileumvoorstelling 40 jaar door Donjo, zijn verschillende eenstemmige liedjes uit onze begintijd, door hem omgezet naar meerstemmige nummers. We bleven zelf de grote voorstellingen schrijven. Obladi Obladonjo werd een dubbeloptreden. Nummers van het witte album van the Beatles werd op twee verschillende manieren uitgevoerd. De inspraak van koorleden werd steeds groter. Uit een waslijst aan projectideeƫn werd Mytherse Zomer gekozen, de Muziekcommissie zorgde voor een overzicht van zomerliedjes, waarop koorleden konden stemmen.

Gerard is een echte duizendpoot. Hij begeleidt ons en weet ons tegelijkertijd ook nog in de hand te houden. Bijna alle liedjes die Donjo vandaag de dag zingt, zijn eerst door zijn handen gegaan om er een uitdagend stukje muziek van te maken. Zijn repetities zijn losjes, maar er moet wel gewerkt worden. Bij zijn 60e verjaardag heeft Donjo haar waardering laten blijken, met een toepasselijke tekst op een van onze nummers. Naast Donjo, staat popkoor Sway ook onder zijn leiding en heeft hij zijn eigen popband Beez.