Donjo brengt een zeer divers aanbod aan muziekstijlen en weet die op vaak verrassende wijze met elkaar te combineren. Wat dacht je van het Ave maria van da Vittoria dat via een pianotussenspel overgaat in Birmingham van Randy Newman?

Een opsomming, in omgekeerd chronologische volgorde, van de projecten van deze eeuw illustreert de stijl en de diversiteit van Donjo:

 

170610 donjo meets apm 512

Donjo meets APM

Een koor samen met een bigband, hoe zou dat klinken? Dat hebben we gedaan op 10 juni 2017, wederom in 't Hazzo. Samen met Bigband APM uit Rosmalen hebben we een geweldig dubbeloptreden gegeven. Naast ieders eigen repertoire hebben een 4-tal gezamenlijke nummers gebracht: If you leave me now, Mr. Bluesky, Keep the customer satisfied en Sir Duke. Het bleek een geweldige combinatie.

Het beviel zelfs zo goed dat we het op 4 november 2017 nog een keer gedaan hebben, maar dan in Perron 3 te Rosmalen. 

Mytherse Zomer

MZ

Op 21 en 22 mei 2016 stond Donjo met een spetterende voorstelling in ’t Hazzo. We hebben Mytherse Zomer twee keer voor een nagenoeg uitverkochte zaal op de planken gezet.

Ruim twee jaar hebben we hier naartoe gewerkt en zijn we aan de hand van het script van Ruud van Neerven, de arrangementen van Gerard De Graaf en de regie van Nanneke Piek aan de slag gegaan.

Verschillende werkgroepen hebben het werk van het projectteam lichter gemaakt. Zo was er een groep die zich bezig heeft gehouden met de kleding van de vertellers en hoofdrolspelers. Groepen die zorgden voor de videobeelden, rekwisieten en decor. De kaartverkoop en PR was ook in goede handen. De werkgroep Visagie zorgde ervoor dat we er allemaal mooi uitzagen op het podium.

De 4-koppige band onder leiding van Gerard zorgde voor de begeleiding. Ieder koorlid heeft zich op welke manier dan ook ingezet om deze voorstellingen tot een succes te maken.

Apple BeatlesObladi OblaDonjo

Onder deze naam presenteerden wij onze show die we in 2013 op de planken hebben gezet.

In samenwerking met het Geldrops muziekcorps, Beatles coverband ‘the Magical History Tour’, dansgroep ‘Pulse’ en het ‘Letterie strijkkwartet’ hebben we een spetterende voorstelling neergezet.

Het was een verrassende keuze om liedjes van ‘The White Album’ van de Beatles uit te voeren. Maar wat pakte het goed uit!

Dankzij de fraaie arrangementen van onze dirigent Gerard De Graaf en de gevarieerde “dubbele” uitvoeringen heeft het massaal toegestroomde publiek een topavond gehad. 

Het DAF Museum puilde uit en zowel artiesten als toeschouwers hadden een feestje. Klassiekers als: ‘Back in the USSR’, ‘Obladi Oblada’ en ‘Piggies’ werden volop meegezongen en bij de grote finale met ‘Helter Skelter’ ging het dak eraf.

De echte Beatles liefhebbers konden hun hart ophalen bij de stand van het Beatles museum uit Alkmaar waar cd’s, boeken en memorabilia gretig aftrek vonden.

Een feest van herkenning. Of, zoals een journalist van het Eindhovens Dagblad het uitdrukte: Nostalgie tot de derde macht.

40 jaar door Donjo

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Donjo hebben wij een eigen productie op de planken gezet die de afgelopen 40 jaar heel mooi beschrijft. 

Daarnaast werd het onderzoek van de Prof. Dr. Drs. Ing. Toon Zetting over de verhoudingen tussen de verschillende stemgroepen heel mooi weergegeven in het lied Stemgedrag. Deze voorstelling is letterlijk door Donjo tot stand gekomen. Iedereen heeft op zijn eigen wijze een bijdrage hieraan geleverd.

Strawberry Fields Forever

Donjo's eerste compleet eigen productie vertelt het verhaal van de oude bioscoop Strawberry Fields. Een verhaal rond het thema filmmuziek.

De bioscoop staat te koop, want de eigenaar kan het werk niet langer aan. Zijn vrouw is ziek, zijn zoon studeert en heeft helemaal geen interesse de zaak over te nemen. Er is één voorwaarde voor de verkoop: alles moet bij het oude blijven. Dan meldt zich een koper, maar die blijkt hele andere plannen met de bioscoop te hebben...

Strawberry Fields Forever is een verhaal over de macht van het grote kapitaal. Maar het is ook een verhaal over liefde, trouw, nostalgie, ambitie en talent.

Cabaret

In het Berlijn van de vroege jaren 30 wordt de invloed van de nieuwe machthebbers steeds duidelijker. Dreigende oorlogswolken pakken zich samen, de jodenhaat neemt toe, en in de nachtclubs is de sfeer aan het veranderen... 

Willkommen! Bienvenue! Welcome!

De Kit Kat club is het decor van de speciale bewerking van de musical Cabaret die Donjo in 2005 bracht. De krachten waren hiervoor gebundeld met een swingend 30-er jaren orkest en dito dansgroep. Het resultaat was een wervelende mix van zang, muziek, dans en toneel.

Tommy

Tommy is de rockopera van the Who. Speciaal voor Donjo is deze door Gerard De Graaf gearrangeerd tot een koor-spektakel. Met zeer veel succes is in de Schalm in Veldhoven een aantal voorstellingen gegeven. Compleet met orkest, decor, toneelspel en een indrukwekkende multimedia presentatie.

Randy's repertoire

Met liedjes als ‘You’ve got a friend in me’ uit Toy Story en ‘Short people’ is Randy Newman voor veel mensen geen onbekende artiest. Donjo heeft een aantal liedjes, in eigen arrangement, van deze bebrilde pianist op het repertoire. De arrangementen zijn het koor "op het lijf geschreven" door Gerard De Graaf.

1000 jaar muziek

Bekenden van Donjo hebben in 2000 met de voorstelling ‘1000 jaar muziek’ een overtuigend staaltje van onze diversiteit kunnen horen. Van vroege middeleeuwen tot Beatles en moderne componisten, alle muzikale registers werden opengetrokken. Ook in latere concerten wordt nog regelmatig teruggegrepen op deze rijke verzameling aan stijlen.

En verder nog...

Werken van Beethoven, Garland, Gershwin, Händel, Nijgh en de Groot, Mercury, Mozart, Assorgia en Buitenhuis, Orff, Rautavaara, Troup, da Vittoria en nog vele anderen.